Menu
Centre Natació Mataró

Orgullosos dels nostres orígens

Corria el 25 de juliol, de 1920 quan els germans en Josep Oriol Tuñí i en Lluís Tuñí, els germans Francesc, Joan i Josep Majó, els Eduard i Albert Gnauk, en Josep M. Coll, en Francesc Casabella, en Joaquim Boter, en Lleó Strael, i en Santi Fradera, entre d’altres, decideixen organitzar un festival per donar a conèixer a Mataró la bellesa i emoció de les curses de natació i del waterpolo.

El que havia de ser un gran esdeveniment esportiu s’acaba convertint en una gran festa de la societat del moment. El diputat del Districte el sr. G.Maristany, Comte de Lavern, va fer una donació del 300 pessetes que va permetre fer venir “La Banda de Exploradores” de Barcelona que va amenitzar la festa.

A la platja dels Banys d’en Colom fins als Banys d’en Teis, s’aixeca una ampla tribuna on s’instal·len les autoritats, els preus que es pagaren aleshores van ser de 0.50 ptes l'entrada. La cadira, 1 pta. I la llotja, 12 ptes. Malauradament la mar, molt esvalotada, va dificultar el normal desenvolupament del festival i no va permetre que es pogués jugar el partit de waterpolo. Fou una llàstima donat que el CN.Barcelona havia vingut al complet amb l’equip que va representar a Espanya als JJOO d’Anvers.

Envalentonats  per l’èxit del Festival, en Josep Oriol Tuñí i els seus amics decideixen crear una entitat que agrupi els amants de la natació. El dia 25 d’octubre té lloc una reunió al Centre de Dependents de Comerç i de la Indústria de la nostra ciutat en la qual queda oficialment constituït el CLUB NATACIÓ MATARÓ i elegit el seu Consell Directiu amb el que fou en Josep Oriol Tuñí, el 1r President.

La Natació Esportiva acabava de prendre carta de naturalesa a la nostra ciutat.                                                                                             

  • Del llibre "La natació esportiva a Mataró (1919-1990)__ Joan Ballescà Prat  

 

patrocinadors del Club

  • quadis
  • quadis
    • Sanitas

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:30
Dissabte de 7:00 a 22:00
Diumenge de 8:00 a 22:00

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.