Menu
Centre Natació Mataró

Consells per evitar les afeccions del clor a la pell

L’estiu és una època en que augmenta l’afluència de públic a les piscines. Les activitats esportives aquàtiques com la natació, són molt favorables per a la salut però cal tenir en compte que el clor que conté l’aigua de les piscines pot produir algunes alteracions sobre la pell, especialment en persones que tenen una major predisposició a determinades patologies cutànies.

El clor és una substància que s’afegeix a l’aigua per tal de desinfectar-la de microorganismes que podrien produir infeccions a la pell i a les mucoses del nostre organisme. Ara bé, cal tenir en compte que el clor és una substància que aplicada directament sobre la pell és irritant i pot produir cremades, però a l’aigua de les piscines s’utilitza de forma mot diluïda per tal d’aconseguir un efecte desinfectant. Per tant, el clor no ha de produir problemes a totes les persones, sinó que produeix irritacions en persones que tenen malalties de la pell com la dermatitis atòpica. La dermatitis atòpica és una patologia molt freqüent en nens però també la pateixen alguns individus adults. En aquests individus, la pell té més tendència a estar seca, de manera que el clor empitjora aquesta situació i pot desencadenar brots de dermatitis atòpica. En aquests brots, les persones tenen lesions vermelloses, descamatives, amb pruïja associada que requeriran un tractament específic per part del dermatòleg.

Per tal d’evitar aquestes situacions és recomanable que els individus amb pell molt seca i amb tendència a la dermatitis atòpica es dutxin després de realitzar activitats aquàtiques a les piscines utilitzant sabons neutres, que siguin poc agressius per la pell, i adquireixen l’hàbit d’aplicar crema hidratant a tota la pell del cos després de fer activitats a la piscina.

En persones que no tenen aquesta predisposició, l’aigua amb clor de les piscines no produeix alteracions significatives, sempre i quan els nivells de clor siguin els recomanats, però pot induir que la pell estigui més seca i descamativa que habitualment. Per aquest motiu, la dutxa posterior a la natació i l’aplicació de crema hidratant són recomanables per totes les persones que realitzin activitats a les piscines.

Més enllà dels efectes sobre la sequedat de la pell, el clor de les piscines no produeix més infeccions sobre la pell ni altres patologies, ja que precisament el clor s’afegeix a l’aigua per tal d’evitar-les.

Dra. Anna López dermatòloga de la Clínica Issa

 

patrocinadors del Club

  • quadis
  • quadis
    • Sanitas
 
  • Tecno Campus
  • El Tot
  • fosbury

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:45
Dissabtes de 7:00 a 22:00
Diumenges i Festius de 8:00 a 22:00
De novembre a març
diumenges i festius tanquem a les 19h

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.