Menu
Centre Natació Mataró

En Roger Cruañas, nou Director Esportiu de Natació, ens explica el seu projecte

La secció de Natació del Centre, comença la temporada 2022-2023 amb una novetat important en la seva direcció tècnica.  Aquest any serà en Roger Cruañas, qui, substituint en Joan Giralt, portarà el pòndol de la secció en la qual hi vol introduir canvis importants i "tornar-la al lloc que es mereix".

Ens hem assegut amb ell i ens ho explica.

  • Roger, com afrontes la responsabilitat del nou càrrec?

Ho acaro primer, amb molta il·lusió i després, com he fet sempre la feina al Centre “currant al màxim”. Tinc les idees molt clares per a crear una estructura que sigui prou forta i que segueixi les directrius que tenim tots els entrenadors amb qui treballaré, que és buscar allò que sempre ha caracteritzat el Mataró; equips potents, equips amb molta gent i amb molt de nivell. Malauradament, la pandèmia, com a tot arreu, ens ha passat una factura molt dura però volem recuperar un estil que era el nostre i que ens ha caracteritzat des de sempre, porto vint anys en aquesta casa i juntament amb tot l’equip tècnic és els canvis que volem portar a terme. Molt de treball i resultats d’equip, volem engrescar molta gent perquè nedi. Encara que la natació sigui un esport individual, necessitem equips per pujar de nivell.

  • Del 1r. equip ja n’has format part com a segon entrenador amb en Joan Giralt, quina és la seva fortalesa? Cal fer canvis?

A veure, hi haurà canvis, cal corregir coses de tota la secció, però aquests canvis es veuran sobretot pel meu estil de treballar, la manera de fer, que és potser diferent de la dels anteriors entrenadors. Estic segur que l'equip notarà canvis en la forma de treballar del dia a dia, en la direcció, però perquè la meva manera de treballar n’és una,  tinc el meu segell, no pas perquè abans s’hagin fet malament les coses, aquests canvis respondran a noves fórmules que variaran certes rutines a l'hora d'entrenar. 

  • Tenim una secció de natació molt potent? Quants nedadors/es la formen?

Ara mateix a la secció hi ha 150 nedadors/es que van des dels sis anys fins als absoluts. La idea és fer créixer la secció i reforçar els nostres punts forts. Tenim un equip Infantil-Junior tant masculí com femení, de molta qualitat en els resultats i de molta quantitat de gent. Venim d’un any on l’equip Infantil ha portat fins a 10 nedadors/es a un campionat estatal, això no havia passat mai, tenim nedadors joves amb molta projecció com serien la Berta Serna. Amb els Juniors vam nedar els relleus que feia molt temps que no ens hi havíem classificat. La feina que hem estat fent a la base és una bona feina, però ens cal continuar treballant i fer el salt al 1r. equip.

  •  Quina és l’evolució d’un nedador des de l’Escola fins a arribar al 1r. equip?

La natació és un esport preciós en tots els sentits. Malgrat l'esforç individual de cada esportista, necessita molt treball d’equip, molt de compartir amb els companys, molt de viure alegries i disgustos plegats. No entenc la natació sense un equip on tots els seus integrants es donin suport sempre i això ho hem de tenir clar des de la base fins a l’alt rendiment. La natació per als més menuts ha de començar sent un esport divertit i que tinguin ganes de venir i que alhora els ensenyin moltes coses, valors que els faran millors persones; disciplina, compromís, esforç, hi ha moltes formes per ensenyar-los-hi, però sobretot en els nanos, han de ser amb formes molt jugades, i continuar fins a arribar a l’alt rendiment que no és només fer medalla, sinó que és l’esforç i la implicació que cada nedador hi dedica. Després vindran els resultats, que seran de podi o no, però si el nedador/a s'ha esforçat al màxim des del Centre valorarem molt la seva dedicació.

  • Podràs seguir amb els entrenaments de l’equip de Natació Adaptada?

Sí, m'ho podré combinar bé. No em trepitjo hores ni espais, i a més és que són feines que es complementen. Amb la Natació Adaptada he après moltes coses que m’han servit per a la natació Convencional, com és el fet d’especialitzar a cada nedador en allò que necessita. El fet d’haver hagut de planificar entrenaments específics per a les seves diverses minusvàlues dels d'Adaptada, m’ha permès aportar moltes coses per als nedadors convencionals, gairebé fer-los-hi planificacions individuals segons quines siguin les seves característiques a dins de l'aigua, he fet un gran aprenentatge.

  • Amb quin equip d’entrenadors comptes?

Hem canviat una mica la manera de dirigir l’Escola. Hem fet una estructura molt professional i per això hem portat en Joan Sànchez, ex-nedador i ex-entrenador del Centre, que li agrada ensenyar als nens i que té molta experiència en aquest món. Ell serà el Coordinador de l’Escola. La Berta, la Malen, en Pol, l’Andreu, en Martí i en Pau, són tots ex-nedadors que jo he tingut quan nedaven, els conec molt i ells també saben com treballo, i allò que m’agrada. Són tots diplomats en CAFE o en Grau Superior de l’Esport, de coneixements no els en falten. Estic segur que serà un bon equip. Sabem el que jo busco d’ells i ells saben què han de buscar en els nedadors. Són joves amb, moltes ganes i amb moltes idees que volen portar a terme. Són un “frikis” de la natació (riu), viuen aquest esport molt intensament i això serà positiu, segur.                                       

  • Quins objectius et planteges a mitjà i a llarg termini?

Tinc molt clar que hem de fer tornar l’equip on es mereix, i això comença per recuperar la participació en la Lliga Estatal que hem perdut, i ho hauríem d’aconseguir en dos o tres anys, hem de tornar a competir amb els millors d’Espanya, i a llarg termini, som un club que hem d’estar a la Divisió d’Honor i per això no només hem de tenir nedadors d’elit que sobresurtin sinó equips d’elit, basats en esportistes que aportin el seu esforç, que sumin, que ajudin, i ho farem amb gent de casa com hem fet sempre. En aquest equip tenim un referent molt clar com és en Guillem Pujol, un nedador TOP internacional, però és que està pujant gent de la categoria de la Berta Serna, d’en Pol Martínez, d’en Dani Rayo, tres nedadors que són unes promeses ben reals i que encara tenen molt recorregut. I tinc molt clar que confio plenament en que sortiran més nedadors/es amb els que de mica en mica anirem assolint cada vegada més èxits.

Amb un somriure prou confiat, en Cru s'alça de la cadira i s'hi posa bé per a les dues fotos.

 

 

 

patrocinadors del Club

  • quadis

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:30
Dissabte de 7:00 a 22:00
Diumenge de 8:00 a 22:00

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.