Menu
Centre Natació Mataró

MTA / Waterpolo; el llibre d'en Beto i en Josu

El nostre Director Tècnic en Beto Fernàndez, juntament amb l'entrenador i amic Josu Barrenetxea acaben d'editar el llibre MTA / Waterpolo. Un llibre adreçat a tots els entrenadors de waterpolo que vulguin conèixer en profunditat, mètodes, tècniques i maneres de treballar a l'hora d'entrenar als seus jugadors/es. 

Ens hem assegut amb en Beto, i ens en parla 

Per què aquest llibre

La meva vocació de docent m’ha dut a voler explicar i transmetre els coneixements que tenia des de la meva etapa com a professor a l’INEF de Barcelona. Va ser juntament amb en Josu Barrenetxea a qui vaig conèixer quan va venir a fer pràctiques amb mi i que d’aleshores ençà ens vam fer amics, que vam veure que teníem les mateixes inquietuds de voler fer un cosa conjunta, fer una eina didàctica per un món com el del waterpolo que n’està molt mancat. El llibre, però, també neix de la meva etapa a la Federació Catalana de Natació amb en Joan Colomer on també hi feia cursos de formació i vaig veure aquesta possibilitat.

Des d’on i fins on voleu arribar amb aquest llibre

Aquest llibre té un format de llibre de text, que dividim en cinc capítols. En cada un d’ells desenvolupem la idea expandint el coneixement teòric de cada capítol. Parlem de Metodologia, Formació esportiva, Detecció de talents, Definició del waterpolo i per últim Entrenament de porters. Han estat tres anys d'una feina molt minuciosa i molt apassionant. Ens podem plantejar aquest llibre com una prova pilot per a un segon llibre que potser adreçaríem cap a la tecnificació esportiva i l’alt rendiment.  

 

No només s’explica què s’ha de treballar, sinó com s’ha de fer. Una bona guia.

En Josu i jo hem enfocat el llibre per a proporcionar una informació esportiva coherent i endreçada que vol nodrir de continguts les diferents etapes formatives del jugador. Hem de tenir molt present que un jugador Aleví no pot entrenar com un Juvenil i estem segurs que molts entrenadors ho saben però no saben com transmetre els continguts perquè sigui així. El llibre l’hem fet dues persones que ens complementem molt en la manera de treballar. En Josu és molt metòdic, molt de seguir una pauta, jo soc més acadèmic on hi aplico la meva experiència apresa a la “trinxera” que també és molt útil.  La veritat és que ens hem entès molt bé.

Tenint el nostre germà gran en l’handbol, com és que en aquest esport hi ha tanta bibliografia i en el waterpolo no. 

És un problema si. Jo quan vaig començar a estudiar INEF a Barcelona, tots els jugadors d'handbol hi estudiaven, moltíssima gent que jo conec i que jugava als primers equips de la lliga estatal d'Handbol eren amb mi a la Universitat. Entenc que de tanta gent en surtin moltes possibilitats docents. En el waterpolo, llevat del llibre d’en Mario Lloret i un d’en Mariano Garcia, hi ha molt poca cosa més. Amb en Josu ens vam proposar omplir aquest buit. Però encara queda molta feina a fer.

Per tant hi hauran més llibres...

Esperem-ho. De fet estem molt contents amb la rebuda d’aquest, ja quasi s’ha esgotat la primera edició.

Cliqueu la foto si esteu interessats en comprar-lo.

 

patrocinadors del Club

  • La Sirena
  • quadis
  • quadis
  • torrot
 
  • Tecno Campus
  • El Tot
  • fosbury

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:45
Dissabtes de 7:00 a 22:00
Diumenges i Festius de 8:00 a 22:00
De novembre a març
diumenges i festius tanquem a les 19h

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.