La fisioteràpia esportiva és una de les moltes especialitats de la fisioteràpia a través de la qual es busca la rehabilitació, l’atenció i la prevenció d’esportistes amateurs i professionals, així com mostrar unes correctes directrius a aquells pacients que practiquen activitat física i volen fer-ho de manera segura.
Així, la fisioteràpia esportiva abordarà les lesions de l’aparell locomotor dels esportistes.
En aquesta especialitat els professionals estan formats per a avaluar el risc de lesions associades a la pràctica d’esports específics. S’encarreguen d’informar i entrenar als esportistes perquè aprenguin a prevenir les lesions. Però, davant l’aparició d’una lesió aguda, en els entrenaments o en una competició, han de ser capaces de, al costat d’altres professionals si fos necessari, actuar per a identificar-la.
La fisioteràpia busca la rehabilitació, l’atenció i la prevenció, així com mostrar unes correctes directrius a aquells pacients que practiquen activitat física i volen fer-ho de manera segura.
OBJECTIUS DE LA FISIOTERÀPIA ESPORTIVA:
Després de conèixer què és la fisioteràpia esportiva enumerarem i explicarem quins són els seus principals objectius.
1- Escurçar el temps de recuperació. Per a aconseguir-ho és fonamental conèixer el tipus de patologia que ha sofert el pacient, així com els límits fisiològics, sense oblidar les articulacions i estructures veïnes de la part lesionada. El teixit necessita uns terminis determinats per a regenerar-se però el fisioterapeuta pot ajudar a accelerar aquests temps.
2- Adaptar el cos a l’entrenament. Començar a entrenar qualsevol tipus d’esport implica promoure unes condicions òptimes del sistema múscul-esquelètic per a obtenir el màxim de beneficis.
3- Evitar riscos i els factors de risc. Si volem reduir els riscos i els símptomes més comuns d’una possible lesió és important practicar de la forma correcta l’activitat física.
4- Avaluar la situació. Saber decidir si el pacient pot tornar a fer esport o encara no, reduint possibles recaigudes en el futur.
5- Prevenir lesions. Aquesta és una de les tasques més importants del fisioterapeuta esportiu i una de les menys conegudes. El professional de la salut ajudarà a l’esportista en la prevenció de lesions.
6- Millorar la qualitat de vida. En les persones d’edat mitjana que continuen practicant esport el paper del fisioterapeuta pot ajudar a millorar la qualitat de vida del pacient esportista.
Podem veure que aquesta branca de la fisioteràpia té molts objectius i una àmplia aplicabilitat dins de totes aquelles persones que practiquen esport. Per a aconseguir aquests objectius són
moltes les tècniques que poden utilitzar-se, dependrà de la mena de lesió, la gravetat i les necessitats del pacient utilitzar les unes o les altres.
Les tècniques més conegudes que s’utilitzen en el camp de la fisioteràpia esportiva són: la electroteràpia o termoteràpia, la teràpia manual, la recuperació funcional, els exercicis de propiocepció, l’estabilització segmentària i el kinesiotaping o embenatge funcional.
Fisioteràpia Esportiva
- Electroteràpia
- Termoteràpia
- Teràpia manual
- Recuperació funcional
- Exercici de propiocepció
- Estabilització segmentaria
- Kinesiotaping
- Embenatge funcional
HORARIS:
- Dilluns, dimecres i divendres de 9h a 13h
- Dimarts i dijous de 18h a 20h
PREUS SESSIÓ:
- SESSIÓ SOCIS/ES __ 1H ______40,00€
- SESSIÓ S0CIS/ES __ 30 min __ 25,00€
FUNCIONAMENT RESERVA CITA:
L’usuari podrà reserva cita a través del telèfon 646.87.44.42 trucant o escrivint via WhatsApp.