En el nostre apartat de Parlem amb… en què repassem fets i coses amb gent de la casa, avui ens hem assegut amb en Cristian, ànima del bar-cafeteria, espai molt important del Centre, on cada dia s’hi aplega molta gent que ve a esmorzar, a dinar, a prendre alguna cosa, i a xerrar.
Arriba amb el seu tarannà inquiet i em marca; Marcel, mitja hora val, que tinc molta feina. Cap problema, potser amb menys ja fem.
D’on ve en Cristian?
Jo sóc d’Arenys, i de tota la vida que estic en el món de l’hostaleria. Els meus pares tenien el restaurant del càmping Roca-Grossa de Calella, durant vint anys, allí em vaig foguejar. Després vaig anar a can Dimas on hi vaig estar trena anys, i de dos anys ençà, que sóc al Centre on he començat un projecte personal molt motivant.
Un dels espais més importants d’un club és el restaurant i sembla que des que hi ets, el nostre funciona molt bé.
Si, volem donar bon servei a la gent de casa, als que venen de fora, a pares i mares que esperen que els seus fills acabin els entrenaments, a les competicions, volem que tothom estigui content del que prenen i sobretot del tracte rebut.
Els que t’hem vist treballar, veiem que t’agrada el que fas…
Si, clar, és la meva feina, ho he fet tota la vida. Pensa que jo de menut ja corria per les cuines del bars, i, o t’agrada el que fas o t’amargues, així de fàcil, per això jo m’ho passo bé.
I mira que fas hores…
Unes quantes. L’hostaleria és el que té, si t’hi fiques ja saps que en faràs moltes.
Has reactivat el servei del restaurant, com t’ho has fet?
Sí, estem molt cotents, ara tenim molta gent. Recordo que quan vam començar no entrava ni el “tato” (sic). En aquest món no hi ha secrets, cal tenir un bon servei, que el client se senti a gust i preparar un menú bo, amb bon producte i de proximitat i a un preu ajustat
Quants treballadors tens?
En tinc onze. Tinc la plantilla de la setmana i els joves de reforç, que venen els caps de setmana
I tu al capdavant…
Sempre, jo no marxo, no els deixo, “curro” amb tots ells. Cert, que potser he de sortir a fer encàrrecs, però torno a treballar.
Notes que la gent està contenta?
Sí, és el nostre objectiu, clients molt contents per tant seran clients fidels. Agraeixen tenir un punt de trobada al Centre, poder fer un cafè, un menú, que puguin fer una estada completa al Centre. Volen un servei i ens esforcem per a donar-los-hi.
Què és el que més t’agrada de treballar al Centre?
Tot, certament he adquirit experiència en altres llocs i la idea que portava d’aleshores és la que he posat aquí, servei de cafeteria tipus bar, amb menú i sobretot donar un bon servei. No busco complicar-me la vida, ni deconstruir cap cuina, la idea és molt clara, donar a la gent allò que vol la majoria de les vegades, fer un cafè ràpid, un menú ràpid i marxar, també en vindran que volen allargassar l’estada, aquests també hi tenen el seu lloc.
Qui cuina?
Ara mateix tinc dos cuiners, però jo també puc cuinar i la meva gent sap fer de tot, cal saber-ho, per si ens en falla un que ho pugui fer un altre.
Com prepares el menús?
Fàcil, estem en un club esportiu, tenim molts esportistes, aleshores fem molta pasta, carbohidrats. Fem quatre plats, amanides, proteïnes, variat i sobretot verdura fresca. El que sempre faig és pasta, amanides, pensa que per aquí hi passa molt d’esportista, però també volem que la mare que vingui amb el seu fill pugui tenir una mica de pollastre i sobretot verdura, tenim molta verdura fresca amb peix o carn.
A acabem, i se’n va com ha arribat, sempre ràpid, nerviüt, quasi elèctric.
Bona feina i bon servei, Cristian.